Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Σεμινάριο Contact Improvisation - «Διάλογος με το βάρος»

.

«Διάλογος με το βάρος»

Σεμινάριο Contact Improvisation
με την Δέσποινα Χατζηπαυλίδου

Σάββατο και Κυριακή 1,2 Οκτωβρίου
Ώρες : 15.00 – 18.00
...

Η δύναμη της βαρύτητας κυριαρχεί πάνω σε κάθε τι που υπάρχει στη γη, στον μικρόκοσμο και στον μακρόκοσμο, πέρα και μακριά από εμάς αλλά και μέσα σε μας, στο σώμα. Από το ολοκληρωτικό άδειασμα του βάρους του μικρού παιδιού, όλο εμπιστοσύνη, στην αγκαλιά της μητέρας, το σύρσιμο, το κύλισμα, το μπουσούλημα, την όρθια στάση, το βάδισμα, το τρέξιμο, το άλμα, έως τις σχέσεις αγγίγματος, έλξης ή απώθησης - ιστορίες που ζουν καθημερινά τα ενήλικα σώματά μας, όλα μα όλα διαπερνώνται από την κυρίαρχη αίσθηση της βαρύτητας. Αυτή η κυρίαρχη αίσθηση είναι και η βάση του contact improvisation. Αλλά αυτή η αίσθηση του βάρους δεν προκύπτει κατά βάση μέσα από μια νοητική διαδικασία και όπως γράφει ο Daniel Lepkoff «Αυτή η προτεραιότητα στην σωματική εμπειρία, κατά πρώτον, και κατά δεύτερον, στην διαδικασία της γνώσης, είναι η ουσιαστική διαφορά μεταξύ του contact improvisation και των άλλων προσεγγίσεων του χορού.”, και συνεχίζει «Το να μάθεις contact improvisation σημαίνει να μάθεις να θέτεις την ερώτηση: Τι συμβαίνει, όταν εστιάζω την προσοχή μου στις αισθήσεις της βαρύτητας, στο έδαφος και στον παρτενέρ μου ; Η ερώτηση δεν απαντιέται από τον νου, η ερώτηση αυτή διατυπώνεται μέσα στο σώμα.»

Στο σεμινάριο θα δοθεί χρόνος για σταδιακή χαλάρωση, βιωματική ανάπτυξη της κίνησης μέσα από την αίσθηση του βάρους, δυνατότητες κίνησης στον χώρο, σταδιακή προσέγγιση των άλλων σωμάτων, εστίαση «στο τι μου είναι ευχάριστο και τι δυσάρεστο» ενώ κινούμε μόνος ή σε επαφή, δυνατότητες κίνησης ντουέτου, αναγνώριση τις επιλογής της παύσης, αναγνώριση και παιχνίδι με την διαφορετικότητα του άλλου.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλα τα επίπεδα και ιδανικό για όσους τώρα ξεκινούν ή θέλουν να έχουν μια εμπειρία στο contact improvisation.
...
Τι είναι το contact improvisation; Πρόκειται για μια τεχνική που αναπτύχθηκε για να μπορούν δύο σώματα που βρίσκονται σε επαφή, να κινούνται με ροή; Ή πρόκειται για έναν βιωματικό χορό ανάμεσα σε δυο παρτενέρ σε επαφή, ο οποίος απαιτεί εμπιστοσύνη και παράδοση; Το contact improvisation είναι απλά ο αυτοσχεδιαστικός χορός ανάμεσα σε δυο ανθρώπους που βρίσκονται σε επαφή και παίζουν εξερευνώντας τις φυσικές δυνάμεις που ελέγχουν την κίνησή τους.

Τι προσφέρει το contact improvisation; Βιωματική γνώση του σώματος, ενδυνάμωση των βαθύτερων στιβάδων των μυϊκών ιστών, ευλυγισία, συνειδητοποίηση του χώρου και των σχέσεων που αναπτύσσονται με τους άλλους, ξύπνημα της δημιουργικότητας, άνοιγμα των αισθήσεων.
...

Βιογραφικό: Η Δέσποινα Χατζηπαυλίδου είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και χορεύτρια αυτοσχεδιασμού. Διδάσκει Contact improvisation από το 2005. Με την δουλειά της στοχεύει στην έκφραση της προσωπικής ελευθερίας, γειώνοντας - συνειδητά και χωρίς όρια - στο σώμα, κάθε άλλη ψυχική ή πνευματική παρόρμηση που προκύπτει κατά την δημιουργική διεργασία.
Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην σχολή του Λ. Σταυράκου, και υποκριτική στο θεατρικό εργαστήρι του Άκη Δαβή. Ασκήθηκε στο σύγχρονο θέατρο και τον αυτοσχεδιασμό από την Ρούλα Πατεράκη, και με την Μίρκα Γιεμεντζάκη μελέτησε την σχέση σώματος και φωνής.
Μαθήτευσε δίπλα στην Χριστίνα Κλεισιούνη πάνω σε τεχνικές release, συνειδητή κίνηση, αυτοσχεδιασμό και contact improvisation. Παρακολούθησε σεμινάρια των Daniel Lepkoff (C.I.), Nita Little (C.I.), Kitt Jonson (Αυτοσχεδιασμός), Andrew Harwood (C.I), Ka Rustler (B.M.C.), Prapto Sunyama (Συνειδητή Κίνηση), Baris Mihci (axis syllabus) κ.ά. Εκπαιδεύτηκε στην Authentic Movement (3ετές πρόγραμμα) από την Ελένη Λεβίδη.
Είναι μέλος της ομάδας «Nova Melancholia». Παραστάσεις των τελευταίων χρόνων είναι: «Κότες και ψύλλοι», «Εκτοπλάσματα», «Εκκρεμότητα», «Ωδές στον Πρίγγιπα», «Ο Νεκρός» (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών 2016) σε σκηνοθεσία Βασίλη Νούλα. Επίσης συμμετείχε μαζί τους στο Φεστιβάλ Αθηνών 2009 με το «Habemus Papam» σε σκηνοθεσία Μανώλη Τσίπου.
Έχει συνεργαστεί με την ομάδα «Σημείο Μηδέν» στις παραστάσεις «Βόυτσεκ» (Θέατρο Άττις) και «Σωφρονιστική Αποικία» (Φεστιβάλ Αθηνών 2014) σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου
Έχει παίξει στην ταινία της Αντουανέττας Αγγελίδη "Κλέφτης ή η πραγματικότητα" όπου ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Β' γυναικείου ρόλου στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2001.
Δημιουργεί παραστάσεις κινητικού αυτοσχεδιασμού και Αυθεντικής κίνησης με την ομάδα "3=4" και συνεργάστηκε ως χορεύτρια με την ομάδα «Έλιξ» σε παραστάσεις contact improvisation.
Χορογράφησε για το θέατρο "Εντροπία" την παράσταση "Cut project" σε Βερολίνο και Αθήνα (2009-2010) με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Ιδρύματος (ECF).
Μέσω της Μ.Κ.Ο του «Τεχνοδρομώ» έχει αναλάβει την γύμναση και την διδασκαλία της Θεατρικής ομάδας των οροθετικών στις φυλακές Κορυδαλλού και έχει δημιουργήσει μαζί τους την παράσταση «Το Κουτί».
...

Σάββατο και Κυριακή 1,2 Οκτωβρίου
Ώρες : 15.00 – 18.00 , σύνολο 6 ώρες
Στο Studio Soma Θωμά Οικονόμου 11-13 (ΜΕΤΡΟ Κατεχάκη)
Κόστος: 30 ευρώ και 25 με κάρτα ανεργείας
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6932996876


e-mail: desapoin@otenet.gr
Fb: https://www.facebook.com/despoina.chatzipavlidou
https://www.facebook.com/groups/diarycontactimpro/
Blog: contactiongr.blogspot.com

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Πορεία έρευνας, μαθημάτων και σεμιναρίων contact improvisation 2015-2016 (1)

.


Πορεία έρευνας, μαθημάτων και σεμιναρίων contact improvisation 2015-2016

Σεπτέμβριος, Οκτώβριος #

Για μια ομαλή και ασφαλή εισαγωγή στην τέχνη της επαφής προτείνεται το εισαγωγικό σεμινάριο contact improvisation – «Η στιγμή του αγγίγματος».

«Τη στιγμή του αγγίγματος γεννιέται και η απαντοχή της διατήρησης της επαφής αλλά και η ανάγκη της απώθησής της. Σε αυτή την αντίθεση εστιάζεται ένα κεντρικό θέμα που ο δάσκαλος και ο μαθητής του contact improvisation έχουν να αντιμετωπίσουν. Το σώμα μας, που είναι ίσως το μοναδικό πράγμα που μας ανήκει, σαν το ανάγλυφο ενός τοπίου προσφέρει διαδρομές, εναλλαγές, σταθμούς, είναι γεμάτο εκπλήξεις και είναι φτιαγμένο για να προσφέρει και να παίρνει χαρά, ικανοποίηση και γνώση. Ταυτόχρονα όμως οι χρόνιες συνήθειες η μονοτονία και το βάρος της καθημερινότητας έχουν στρεβλώσει την αντίληψη που έχουμε για το σώμα και μετατρέψει την πρωταρχική ανάγκη και ικανότητα για επαφή σε μια αίσθηση χάους, μάταιης και ατελεύτητης περιπλάνησης, σε μια στιγμή αμηχανίας.

Σε αυτό το σεμινάριο θα προσεγγίσουμε την τεχνική του Contact Improvisation εστιάζοντας στην στιγμή του αγγίγματος. Μέσα από τεχνικές χαλάρωσης θα αισθανθούμε την διάσταση και την προοπτική κίνησης που φωλιάζει στο σώμα μας. Καθώς θα αφήνουμε το βάρος μας στο πάτωμα ή στον παρτενέρ θα διαπιστώσουμε πόσο απλό και πόσο αθώο είναι αυτό, θα νιώσουμε την αναπνοή να ξανακατοικεί στο σώμα και μια νέα (όσο και παλιά) αίσθηση φροντίδας και αγάπης για το σώμα μας αλλά και για το σώμα του άλλου, θα έλθει. Σαν τους ιχνηλάτες βήμα βήμα θα εξερευνήσουμε το σώμα μας και το σώμα του άλλου δίνοντας και παίρνοντας υποστήριξη, δίνοντας και παίρνοντας βάρος σε ένα παιχνίδι που κάθε αντίθεση και σύγκρουση που βιώνουμε μετατρέπεται σε δρόμο μιας πολυκύμαντης συνειδητότητας.»

Στο σεμινάριο μια απλή άσκηση εξισορρόπησης σε ντουέτο με περπάτημα, στροφή στον άξονα και αλλαγή κατεύθυνσης δίνει την ιδέα για το επόμενο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο και έχει σαν θέμα
«Εξισορρόπηση – Μέσα από την εικόνα του καθρέφτη». Η αίσθηση είναι ότι ο ένας είναι αντανάκλαση του άλλου (και μέσα από την διαφορετικότητα).

Τα μαθήματα ξεκινούν με στόχο την εμβάθυνση και την ανάπτυξη σωματικών και νοητικών δεξιοτήτων. Αυτό που είναι σημαντικό είναι η ελευθερία, η δημιουργικότητα και η απόλαυση.

Παρακάτω, θέματα των συναντήσεων, σκέψεις, περιγραφή κάποιων ασκήσεων:

-         - Με την ροή του νερού σε πτώση και ανύψωση και σε ανοιχτές κατευθύνσεις στον χώρο.
Νερό είμαι σαν νερό «μεταφράζω» το άγγιγμα του άλλου.
Προετοιμάζουμε το σώμα για την ποιότητα του νερού μέσα από bodywork, στην συνέχεια δημιουργούμε για τον άλλον δοχεία υποστήριξης.
Στην τελική παύση του μαθήματος αισθανόμαστε το στάλαγμα της πτώσης και μαζί την αίσθηση της ανύψωσης (καθώς αδειάζεις, σταλάζεις το βάρος)

-         - Καμιά φορά στην τάξη υπάρχουν πολύ προχωρημένοι και εντελώς αρχάριοι. Συχνά επιλέγω να μην αλλάξω την κατεύθυνση που θέλω να δώσω στο μάθημα προς χάριν ή της μιας πλευράς ή της άλλης. Το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο J ειδικά όταν η ζυγαριά κλείνει προς το μέρος των προχωρημένων. Πως να δουλέψεις με έναν άνθρωπο που πρώτη φορά έρχεται σε μάθημα κίνησης και δεν έχει επαφή γενικά με το σώμα του την .. λεκάνη; Γιατί λεκάνη ήθελα να δουλέψουμε, που γνωρίζω ότι η εστίαση στην λεκάνη προκαλεί... ποικίλες... αρνητικές... αντιδράσεις και όχι μόνο στους αρχάριους.
Ζέσταμα λοιπόν σε ζευγάρια (άλλη μια δύσκολη επιλογή για κάποιον που έρχεται πρώτη φορά) με bodywork με στόχο την τόνωση του κέντρου και την σύνδεση με τα άκρα. Ο αστερίας.
Κίνηση του δέκτη με υποστήριξη από τον δότη, του κέντρου και άνοιγμα προς τα άκρα.
Ο δότης βρίσκει τρόπους να πάρει βάρος και να σχετίσει την λεκάνη του με την λεκάνη του άλλου.
Λεκάνη με λεκάνη στο πάτωμα, κάθετα ο ένας με τον άλλον. Άλλοτε εφαρμόζω, φωλιάζω, απλώνω μεγάλες επιφάνειές μου σε μεγάλες επιφάνειες το άλλου από το ένα άκρο στο άλλο σαν να τον καλύπτω άλλοτε εφαρμόζω με μικρότερες επιφάνειες.
Ο άλλος σαν τοπίο. Εγώ σαν ιχνηλάτης. Το τοπίο κινείτε ανεξάρτητα αλλά με την αίσθηση της «συντροφιάς» του άλλου. Ο ιχνηλάτης κινείτε σε σχέση με το τοπίο.
Εδώ πόσο σημαντική είναι η λεκάνη!!! Η σύνδεση κέντρου με άκρα. Βλέπω όλο λεκάνες που σέρνονται, τα πόδια σαν ανάπηρα. Απλοποιώ την άσκηση, το τοπίο μένει σε παύσεις ειδικά στην καθιστή θέση και ο ιχνηλάτης ανακαλύπτει την σφαίρα του τοπίου, το τρισδιάστατο τοπίο, με το σώμα του, τρισδιάστατο κι αυτό (βέβαια) και κάπως προσπαθώ να αναγκάσω τον κόσμο που είναι στο μάθημα να χρησιμοποιήσει την λεκάνη του, να μετακινηθεί να ανασηκωθεί. Απλά (;) πράγματα.
Είμαι η λεκάνη μου, το κέντρο μου. (Η λεκάνη περιέχει το κέντρο μου)

-         - Η στροφικότητα και το κύλισμα λειτουργεί πάντα ευεργετικά στο μάθημα. Όπως και το bodywork. Σήμερα τίποτα από αυτά δεν έδωσα και τα παιδιά αισθάνθηκαν δυσκολία.
Σε όρθια θέση πιο αναλυτικά δοκιμάζουμε τρόπους, κατευθύνσεις της λεκάνης. Πιο ελεύθερα δουλεύουμε με την ουρά του δεινόσαυρου.

-         - Ασκήσεις σε παραλληλία, πειραματισμός με την ιδέα του καθρέφτη. Οι συμμετέχοντες ζήτησαν να φύγουμε από το πάτωμα. Πως να χτίσεις όμως την όρθια θέση και περισσότερο πως χτίζεις την διαδρομή από το πάτωμα στο πάνω επίπεδο; Εδώ χρειάζεται να δούμε τις στροφές μέσα στο ισχίο, εξελικτική κίνηση και μικρές φράσεις από κάτω προς τα επάνω και ανάποδα. Τα πέλματα.
Όρθιοι δίπλα δίπλα με το ζευγάρι μας ζεσταίνουμε το σώμα με καθοδηγούμενες ασκήσεις. Καθώς πχ κάνω κύκλους στους ώμους μου συναισθάνομαι συντονίζομαι με το ζευγάρι μου δίπλα. Κυματισμοί. Σαν κύμα ανταλλάσσουμε βάρος. Αναπνοή σε συντονισμό.
Στο πάτωμα αναπνέουμε μαζί αδειάζοντας το βάρος στον άλλον. Μένουμε σε παύσεις.

Καθώς περπατάμε στον χώρο νιώθουμε παλάμες δάχτυλα, το βάρος που συγκεντρώνεται σε αυτά. Τείνουμε στον χώρο ακροδάχτυλα. Αυτή είναι μια πρώτη μεταφορά στον χώρο του βάρους, αυτού του απειροελάχιστου βάρους. Αν είμαι ολόκληρη σε αυτό, με το κέντρο μου μπορώ να το αισθανθώ αυτό. Από εκεί μπορεί να έρθει το άγγιγμα στον άλλον. Οι συναντήσεις με αυτό το απειροελάχιστο. Σαν να συναντάς τον αέρα του άλλου. Που είναι κι αυτός χώρος.
Συνάντηση αντικριστά,  παλάμες με παλάμες. Σημείο σημείο μεταφέρεται η σφαίρα μου γύρω από τον άξονά μου και γύρω από τον άλλον που γυρνά και αυτός γύρω από τον άξονά του, σε συνέχεια. Περνάμε δλδ από ώμο ώμο, πλάτη πλάτη, άλλον ώμο στήθος με στήθος, με όλες τις λεπρομέρειες της διαδρομής. Μένουμε σε εξισσοροπήσεις. Μικρές αλλαγές στο ανάγλυφο, παίζουμε με τις εξισορροπήσεις. Λεπτή αίσθηση του καθρέφτη.

-         - Παιχνίδια με το βάρος αφού «λαδώσουμε» και κάπως δούμε πως είναι λυμένες οι αρθρώσεις.
Βάρος κεφαλιού, θώρακα.
Κύλισμα, κάθισμα, στα τέσσερα σε ακολουθία και σε συνέχεια. Συναντήσεις. Τι γίνεται αν συναντήσω κάποιον που πάει στην ίδια κατεύθυνση με εμένα, τι αν πηγαίνουμε αντίθετα.
Σε ζευγάρια στο πάτωμα, ο ένας (δέκτης) ξαπλωμένος δέχεται το βάρος του άλλου που κυλά κατά μήκος του κορμού. Όταν ο δέκτης θελήσει κυλά και «αδειάζει» το βάρος του άλλου στο πάτωμα. Ανάλυση για το τι συμβαίνει σε διάφορες περιπτώσεις και κατευθύνσεις που δίνουμε καθώς κυλάμε.
Άδειασμα κορμού σαν φίδι. Άνοιγμα θώρακα καθώς μένουμε ανάποδα αδειάζοντας βάρος. Πίεση ώθηση από πέλματα. Λεκάνη που μπορεί να αιωρηθεί. Πόδια σαν διαβήτης ελαφριά στις προεκτάσεις, που επιπλέουν. Βάρος χωρίς βάρος σαν να είσαι στο διάστημα. Στροφές από λεκάνη. Λεκάνη που φωλιάζει σε μια φωλιά άλλης λεκάνης. Επαφή κέντρο με κέντρο.
Επιπλέω.
Κατεύθυνση προς τον πίσω χώρο.

(Η Δέσποινα Χατζηπαυλίδου διδάσκει contact improvisation στο studio soma, Θωμά Οικονόμου 11-13, Αθήνα. Πληροφορίες desapoin@otenet.gr) 
.
.



Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Σεμινάριο Contact Improvisation με την Δέσποινα Χατζηπαυλίδου ... (Προσανατολισμός/Αποπροσανατολισμός)

.


Σεμινάριο Contact Improvisation 

με την Δέσποινα Χατζηπαυλίδου 

... 

Προσανατολισμός/Αποπροσανατολισμός

(Τρόποι εστίασης καθώς παραδίδομαι στην κίνηση της σφαίρας)


Αυτός ο 2ος Σεμιναριακός κύκλος θέλει να ανοίξει τις πύλες της φαντασίας μας, μέσα από την παράδοση στην κίνηση της σφαίρας, την εξοικείωση με παράδοξες θέσεις/σχέσεις στον χώρο και με τον παρτενέρ, με την κατανόηση του άπειρου των επιλογών κατεύθυνσης, την αποδοχή του τυχαίου, την μεταμόρφωση του «λάθους» σε πηγή έμπνευσης, το άνοιγμα στην υπόθεση ότι το C.I. είναι η περιπέτεια της κίνησης.

Ο κύκλος αυτός είναι χωρισμένος σε 3 αυτόνομες αλλά αλληλοσυμπληρούμενες ενότητες εστίασης.

 
1η Ενότητα (Σάββατο 13/2, 3.30-7.30 μ.μ.) «Αισθήσεις»:

Οι αισθήσεις, μας προσανατολίζουν και μας συνδέουν με το περιβάλλον και τους άλλους. Ξυπνούν την παρόρμηση και την ζωική κίνηση. Τα μηνύματα μεταδίδονται και προσλαμβάνονται σφαιρικά. Είναι ίσως ο μόνος οικείος σε όλους μας δρόμος εστίασης, κάτι που μας θυμίζει την κοινή ανθρώπινη φύση μας και μας βοηθά να κινηθούμε με ησυχία και αμοιβαία περιέργεια.

2η Ενότητα (Σάββατο 20/2, 3.30-7.30 μ.μ.) «Δομή και περιεχόμενο»:

Η δομή, η αρχιτεκτονική του σώματός μας, αλλά και το περιεχόμενο, οι σπλαχνικές περιοχές, τα «δοχεία» του κεφαλιού, του θώρακα και της λεκάνης λειτουργούν σαν χάρτης ή σαν τοπίο εξερεύνησης. Το σώμα μας γίνεται εργαλείο σύνδεσης που ουδετεροποιεί κάθε έξωθεν συναισθηματική φόρτιση και μας φέρνει μπροστά στην απλότητα της παρουσίας.

3η Ενότητα (Κυριακή 21/2, 3.30-7.30 μ.μ.) «Το δώρο της στροφικότητας»:
Κινούμενοι στην καθημερινή μας ζωή μηχανικά, μπρος-πίσω, πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά ξεχνούμε την σφαίρα που μας περιβάλει, την σφαίρα που είμαστε. Επαναπροσεγγίζουμε την κίνηση επιστρέφοντας στον πυρήνα και εστιάζουμε στην στροφικότητα των αρθρώσεων και την κυματοειδή στροφική κίνηση των σπλάχνων. Η σφαιρική κίνηση που βιώνεται και ασκείται εκ των έσω μας δίνει άπειρες επιλογές κατεύθυνσης, μεταμορφώνει και απελευθερώνει.

Ο σεμιναριακός αυτός κύκλος δεν προτείνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία επαφή με το C.I. 



13, 20, 21 Φεβρουαρίου 2016 | 15.30 – 19.30
σύνολο 12 ώρες 


Studio Soma, Θωμά Οικονόμου 11-13 (ΜΕΤΡΟ Κατεχάκη).
Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6932996876
desapoin@otenet.gr
Fb: https://www.facebook.com/despoina.chatzipavlidou
Blog: contactiongr.blogspot.com
.............

Η Δέσποινα Χατζηπαυλίδου γεννήθηκε στην Καβάλα το 1971. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται σαν ηθοποιός ενώ παράλληλα διδάσκει κινητικό αυτοσχεδιασμό και contact improvisation. Με την δουλειά της στοχεύει στην έκφραση της προσωπικής ελευθερίας, γειώνοντας - συνειδητά και χωρίς όρια - στο σώμα, κάθε άλλη ψυχική ή πνευματική παρόρμηση που προκύπτει κατά την δημιουργική διεργασία. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην σχολή του Λ. Σταυράκου, και υποκριτική στο θεατρικό εργαστήρι του Άκη Δαβή. Ασκήθηκε στο σύγχρονο θέατρο και τον αυτοσχεδιασμό από την Ρούλα Πατεράκη, και με την Μίρκα Γιεμεντζάκη μελέτησε την σχέση σώματος και φωνής.
Μαθήτευσε δίπλα στην Χριστίνα Κλεισιούνη πάνω σε τεχνικές release, συνειδητή κίνηση, αυτοσχεδιασμό και contact improvisation. Παρακολούθησε σεμινάρια των Daniel Lepkoff (C.I.), Nita Little (C.I.), Kitt Jonson (Αυτοσχεδιασμός), Andrew Harwood (C.I), Ka Rustler (B.M.C.), Prapto Sunyama (Συνειδητή Κίνηση), Baris Mihci (axis syllabus) κ.ά. Εκπαιδεύτηκε στην Authentic Movement (3ετές πρόγραμμα) από την Ελένη Λεβίδη.
Σαν ηθοποιός συνεργάζεται σταθερά με τις ομάδες «Nova Melancholia» και «Σημείο μηδέν» και έχει συμμετάσχει μαζί τους στο Φεστιβάλ Αθηνών (2009, 2014). Παραστάσεις των τελευταίων χρόνων είναι «Κότες και ψύλλοι», «Εκτοπλάσματα», «Εκκρεμότητα», «Ωδές στον Πρίγγιπα» σε σκηνοθεσία Βασίλη Νούλα και «Βόυτσεκ», «Σωφρονιστική αποικία» σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου. Έχει παίξει στην ταινία της Αντουανέττας Αγγελίδη "Κλέφτης ή η πραγματικότητα" όπου ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Β' γυναικείου ρόλου στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2001. Δημιουργεί παραστάσεις κινητικού αυτοσχεδιασμού και Αυθεντικής κίνησης με την ομάδα "3=4" και συνεργάστηκε ως χορεύτρια με την ομάδα «Έλιξ» σε παραστάσεις contact improvisation. Χορογράφησε για το θέατρο "Εντροπία" την παράσταση "Cut project" σε Βερολίνο και Αθήνα (2009-2010) με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Ιδρύματος (ECF).
Από την αρχή της χρονιάς μέσω του «Τεχνοδρομώ» συνεργάζεται με την Θεατρική ομάδα των οροθετικών στις φυλακές Κορυδαλλού αναλαμβάνοντας την γύμνασή τους για την παράσταση «Το κυνήγι του αυτοκρατορικού ήλιου» και συνεχίζει μαζί τους έχοντας πλέον και την ευθύνη της σκηνοθεσίας της επόμενης παράστασης.
Διδάσκει Contact improvisation από το 2005.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

"Ωδές στον πρίγκιπα" - Nova Melancholia

.


"ΩΔΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΙΓΚΙΠΑ"

Περφόρμανς από τη Nova Melancholia
Μια ποιητική βραδιά για τον Νίκο Αλέξη Ασλάνογλου
Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή στις 22:30
έως Κυριακή 31/1.
Είσοδος με προαιρετική συνεισφορά
Κρατήσεις: 6972.730557
http://www.novamelancholia.gr/el

Παίζουν: Αντώνης Γκρίτσης, Λήδα Δάλλα, Αθανάσιος Κουβούσης, Αλέξια Σαραντοπούλου, Κώστας Τζημούλης, Δέσποινα Χατζηπαυλίδου
Σκηνοθεσία: Βασίλης Νούλας
Σκηνικά- Κοστούμια: Nova Melancholia
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελισάβετ Ξανθοπούλου

Κάθε βράδυ συμμετέχουν φίλοι μας στην απαγγελία των ποιημάτων.
.