Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Αυθεντική κίνηση με την Leslie French

.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ


ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΕΝΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ


Σάββατο 31 Οκτωβρίου & Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009, 10 πμ - 6:00 μμ, Αθήνα


Μια μοναδική ευκαιρία

με την LESLIE FRENCH, διεθνώς αναγνωρισμένη δασκάλα κίνησης


Για Ηθοποιούς, Σκηνοθέτες, Χορευτές, Χορογράφους, Καλλιτέχνες και όλους όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν στην δημιουργική τους διαδικασία


Η Αυθεντική Κίνηση είναι μια πρακτική παρουσίας.

Το σχήμα είναι απλό και η εμπειρία βαθιά.

Σε αυτό το workshop, θα επεκτείνουμε τα αρχικά σχήματα για να ερευνήσουμε, να διεργαστούμε και να βιώσουμε, κείμενο και κίνηση παρουσία του άλλου. Θα δουλέψουμε με προσαρμοσμένα σχήματα για να βρούμε την αληθινή φωνή του κειμένου, ακολουθώντας «την αναγκαιότητα που το κινεί» και συνειδητοποιώντας τι αυτό φέρει.

Εμβαθύνοντας στην επίγνωση, θα ασχοληθούμε με το σώμα και τους χώρους του, όπου παράγεται ήχος. Οι ανάγκες όσων συμμετέχουν και οι προσωπικές τους κατευθύνσεις θα διευρύνουν την εξερεύνησή μας, εξελίσσοντας και εκλεπτύνοντας την μορφή της πρακτικής.


Η Leslie French είναι καθηγήτρια κίνησης στο Theatre School of George Brown College του Τορόντο και αυτή την εποχή εργάζεται για το Stratford Shakespeare Festival του Καναδά. Μελετά και εξασκεί την Αυθεντική Κίνηση πάνω από είκοσι χρόνια και την διδάσκει σε ηθοποιούς, χορευτές και άλλους καλλιτέχνες. Μετά από σπουδές χορού σύμφωνα με την παράδοση της Mary Wigman, συμμετείχε σε ομάδες Αυθεντικής Κίνησης με την Janet Adler και συνεχίζει να μετέχει στο Masterclass of Embodied Practice: Syntonics and Authentic Movement με την Judith Koltai και άλλους καλλιτέχνες του θεάτρου. Η Leslie ήταν ιδρυτικό μέλος του Cassandra Project, μιας performance που βασίζεται στην έρευνα της κίνησης. H Αυθεντική Κίνηση ήταν ζωτικό μέρος αυτής της έρευνας.

Το workshop θα υποστηριχτεί από την Ελένη Λεβίδη, MS, ADTR, LPC, ψυχοθεραπεύτρια προσέγγισης C.G. Jung, κλινικό και εποπτικό μέλος της Ακαδημίας Χοροθεραπευτών Αμερικής, και ιδρύτρια τετραετούς πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος στην Αυθεντικη Κίνηση.


Πληροφορίες - Εγγραφές: contactiongr@gmail.com

ή Δέσποινα Χατζηπαυλίδου (+30) 6932 996876, Ελλάδα

Κόστος: 235€ ή 210€ εφόσον το σεμινάριο εξοφληθεί μέχρι τις 5/10

Λήξη προθεσμίας εγγραφής: 12 Οκτωβρίου

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος

Δεν υπάρχουν σχόλια: