Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

¨Εναρξη μαθημάτων Contact Improvisation

.
















Την Δευτέρα 4/1 ξεκινούν για την καινούργια χρονιά, τα μαθήματα contact improvisation και κινητικού αυτοσχεδιασμού. Εύχομαι σε όλους μια καλή, δημιουργική, νέα χρονιά...

(Οι φωτογραφίες είναι του Χάρη Ακριβιάδη και της Γιοχάννες Βέμπερ, συμμετέχουν οι Δέσποινα Χατζηπαυλίδου, Χριστίνα Κλεισιούνη, Μαριάννα Μακρή, Πολυτίμη Πατάκη και Βασιλική Χρυσανθακοπούλου, και είναι τραβηγμένες στα studio "Χρωματιστές Μέρες" και "Χάρις Ανταχοπούλου")


_____________________________________________________________________


Μάθηματα Contact Improvisation και Αυτοσχεδιασμού

Με την Δέσποινα Χατζηπαυλίδου

Στο contact improvisation "ο νους κυλά και ταξιδεύει μαζί με το σώμα... τα όριά μας αλλάζουν και το σώμα μας μεταμορφώνεται σε ένα εκφραστικό εργαλείο που μαζί με τον παρτενέρ μας, πλάθει και σχηματίζει αναπάντεχες μορφές που μας εκπλήσσουν". Al Wunder

Στοχεύοντας σε ένα σώμα που μπορεί να "βλέπει", να "αγγίζει", να "ακούει" και να "μιλά", χρησιμοποιούμε την τεχνική του contact improvisation, αλλά και στοιχεία από την authentic movement, το body mind centering, την γιόγκα, καθώς και τεχνικές θεατρικού αυτοσχεδιασμού, έτσι ώστε να αφυπνίσουμε το σώμα και την αντίληψη που έχουμε γι' αυτό. Ακολουθούμε ασκήσεις που δυναμώνουν το κέντρο μας και μας βοηθούν να ανοίξουμε την ενέργειά μας στον χώρο και στους άλλους. Μέσα από την επίγνωση της αναπνοής μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε το σώμα μας και τις παρορμήσεις που το διαπερνούν στο παρόν. Ερχόμαστε σε επαφή σώμα με σώμα και εξερευνούμε τις φυσικές δυνάμεις που επηρεάζουν την καθημερινή μας κίνηση. Η συγχρονικότητα, η συναίσθηση, η συνάντηση, η αντιπαράθεση, η διεκδίκηση, η έλξη, η απώθηση, η ορμή, η συνεργασία, η υποστήριξη, η φροντίδα... είναι θέματα που προκύπτουν από αυτήν την εξερεύνηση. Καλλιεργώντας την αποδοχή, την ασφάλεια και την ελευθερία, εμπιστευόμαστε το υλικό που προκύπτει για να το ανοίξουμε στον χώρο και στους άλλους.

Βιογραφικό: Η Δέσποινα Χατζηπαυλίδου είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, χορεύτρια αυτοσχεδιασμού και δασκάλα του contact improvisation. Σπούδασε σκηνοθεσία στην σχολή του Λυκούργου Σταυράκου και στην συνέχεια υποκριτική στο Θεατρικό Εργαστήρι του Άκη Δαβή. Ασκήθηκε στο σύγχρονο θέατρο και τον αυτοσχεδιασμό από την Ρούλα Πατεράκη, και με την Μίρκα Γιεμεντζάκη μελέτησε την σχέση σώματος και φωνής. Δουλεύει με το contact improvisation, την authentic movement, και τον κινητικό αυτοσχεδιασμό από το 1998 με μαθήματα και σεμινάρια που παίρνει από τους Χριστίνα Κλεισιούνη, Nita Little, Ελένη Λεβίδη, Kitt Jonshon, Andrew Harwood, Ka Rustler, Mairy Prestige κ.ά. και με παραστάσεις κινητικού αυτοσχεδιασμού και Αυθεντικής κίνησης που δημιουργεί με την ομάδα "3=4". Έχει δουλέψει στον κινηματογράφο και το θέατρο. Από το 2007 συνεργάζεται με την ομάδα "Nova Melancholia" και παίζει στις παραστάσεις "Περιγραφή Μάχης", "Οφηλία/Lego", "Αηδίασμα" όπου συμμετείχε στο Σύστημα Αθήνα 2008, "Walter Benjamin: Θέσεις για την φιλοσοφία της ιστορίας" και "Habemus Papam, Walter..." για το Φεστιβάλ Αθηνών 2009. Εκπαιδεύεται στην authentic movement από την Ελένη Λεβίδη.

Το μάθημα απευθύνεται σε ερασιτέχνες, επαγγελματίες της κίνησης και ηθοποιούς.

Κάθε
Δευτέρα και Πέμπτη, ώρα: 20.30-22.30, στη σχολή χορού της Χάρις Ανταχοπούλου, Καπ. Πετρούτσου 5-7, (ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι).

Κόστος μαθήματος: 10 ευρώ
Μηνιαία δίδακτρα: 35 ευρώ (4 μαθήματα), 60 ευρώ (8 μαθήματα)
Τηλ. Επικοινωνίας: 6932996876
e-mail: desapoin@otenet.gr , contactiongr@gmail.com
.

1 σχόλιο:

Talisker είπε...

Τι να σε κανω Ντεπ??
δεν ειμαι εκει!
θα ημουν απο τις καλυτερες σου πελατισσες

ειλικρινα σε θαυμαζω
και υπεροχες οι φωτο σου!!